Teresina Boronat

Teresina Boronat (1904-2011)

Com Magriñà, Teresina Boronat estudia la tècnica clàssica amb Pauleta Pàmies i el ball espanyol d’escola bolera amb el mestre Coronas, i el 1918, als catorze anys, és ballarina al Liceu. Als divuit anys ja se la convida a l’Òpera de París. Gira per tot el món, i en una ocasió comparteix escenari al Grand Palais amb els Ballets de Montecarlo i el Ballet de l’Òpera de París de Lifar, on tanca la gala amb dues peces seves: Triana i Sardana.

……………


Teresina Boronat (1904-2011)

Al igual que Magriñà, Teresina Boronat estudió la técnica clásica con Pauleta Pàmies y baile español de escuela bolera con el maestro Coronas y en 1918, a los catorce años, era bailarina del Liceo. A los dieciocho la invitaron a la Ópera de París. Actuó por todo el mundo y en una ocasión compartió escenario en París, en el Grand Palais, con los Ballets de Montecarlo y el Ballet de la Ópera de París de Lifar, y cerró la gala con dos piezas suyas: Triana y Sardana.

……………


Teresina Boronat (1904-2011)

Like Magriñà, Teresina Boronat studied classical technique with Pauleta Pàmies and trained in the bolero school of Spanish dance with the maestro Coronas. In 1918, aged 14, she was already a ballerina at the Liceu and when she was only 18, she was invited to the Paris Opera. She toured all over world and shared the stage with the Ballets de Monte Carlo and Lifar’s Paris Opera Ballet at a famous gala evening at the Grand Palais, where she closed the show with two of her pieces: Triana and Sardana.